webcorestudio.md

SERVICII WEB, APLICAȚII, AUTOMATIZAREA PROCESELOR DE AFACERI

Legături rupte. De unde vin?

Amintiți-vă că uneori apariția a 404 de pagini este destul de ușor de înțeles. Dar un număr mare de 404 de pagini și link-uri către acestea pot afecta negativ clasamentul site-ului în motoarele de căutare. Legăturile rupte sunt linkuri care duc la pagini cu mesajul "eroarea 404 nu a fost găsită". Există legături externe și interne rupte. Primele duc la alte resurse, cele de-a doua există în același site.

De ce deranjez cu link-uri rupte? De ce este rău când sunt mulți?

În primul rând, factorii comportamentali se agravează. Utilizatorul se așteaptă să vadă conținut util, dar ajunge pe o pagină inexistentă. El părăsește site-ul dvs. și începe să caute din nou. Astfel, rata de respingere crește, timpul de interacțiune cu site-ul scade. Rezultatul este o experiență negativă a utilizatorului.

În al doilea rând, linkurile" junk " afectează clasamentul motoarelor de căutare. Site-ul își pierde poziția și vizibilitatea în motoarele de căutare scade.

De ce se întâmplă asta? Când roboții de căutare ajung adesea la pagini inexistente, ei percep resursa ca fiind de calitate scăzută. Eventual depășite și inutile pentru utilizator. De asemenea, prezența legăturilor rupte afectează cheltuielile bugetului de aglomerare. La urma urmei, roboții fac o muncă fără sens: urmează link-uri rupte fără a ajunge la pagini cu adevărat utile ale site-ului. Rezultatul este că site-ul este mai rău scanat și indexat. În plus, dacă există externe rupte, puteți pierde traficul și nu obțineți suficientă greutate a legăturii — va curge nicăieri.

De unde au venit legăturile rupte de pe site?

Există multe motive pentru care linkurile rău intenționate apar pe site. Dar cel mai adesea se întâmplă în astfel de cazuri:

 

  • Reorganizarea site-ului. Modificarea structurii site-ului sau mutarea într-un alt domeniu, fără a configura redirecționări pagină cu pagină 301. De exemplu, mutarea unui site de la HTTP la protocolul HTTPS http://site.com și https://site.com -site-uri diferite.
  • Ștergerea unei părți a site-ului sau a paginilor individuale. În același timp, linkurile către pagini au rămas. Este foarte popular printre magazinele online-atunci când produsul este în afara stocului sau este întrerupt, acesta este eliminat.
  • Typos în URL atunci când adăugați un link. De exemplu, structura URL implică un slash la sfârșit și un link fără slash este adăugat pe site, în timp ce redirecționarea 301 nu este configurată.

În unele cazuri, legăturile rupte pot dăuna promovării motorului de căutare a site-ului, deci trebuie să căutați și să eliminați în mod regulat "zonele cu probleme". Ce este important să ne amintim:

Un număr mare de legături rupte afectează negativ încrederea utilizatorilor și a motoarelor de căutare din site și poate duce, de asemenea, la pierderea traficului și la reducerea masei de legături. Există multe modalități disponibile de a căuta link — uri nedorite-nu le neglija și este recomandabil să le folosiți într-un complex. Cel mai bun mod de a face față legăturilor rupte, răspunsul este simplu și evident — înlocuiți-le cu link-uri relevante și utile pentru utilizatori.